Чому японська залізниця ніколи не запізнюється?


Питання риторичне, оскільки японська культура та ділова етика побудовані за принципом пунктуальності. Нагадаю, що Японія вважається однією з найрозвинутіших країн світу, з якою прагнуть співпрацювати багато країн.

Пунктуальність є головною цінністю нашої компанії. Причому, підбираючи персонал, ми орієнтуємося не стільки на наявність такої риси в людини, скільки на адекватність та бажання над цим працювати. Для того, щоб бути акуратним та робити все вчасно – не обов’язково мати вузькі очі та жовтий колір шкіри, достатньо поважати себе та оточуючих. На жаль, в нашому слов’янському світі, запізнення є нормою. Одна справа, якщо б це усіх влаштовувало і не приносило шкоди. Але ж кожного дня ми страждаємо від цієї вади, докоряємо іншим і чекаємо, що наші діти будуть кращими. Ця актуальна тема вже набила оскому.

Хронічні запізнення – це хвороба, або system error, який треба виправляти. Існує багато порад, як організувати свій час. Цьому питанню присвячено багато книжок, сторінок сайтів, але…

Уявіть собі, що сьогоднішній день – останній у вашому житті. Напевно з’явиться багато справ, які треба завершити; слів, які треба сказати для того, щоб у цей день якось виправдати доцільність усього вашого життя. В цей, останній, день вам не захочеться запізнюватися, бо кожна хвилина буде на вагу золота.

Отже, що сталося з тобою, друже? Ти чудовий спеціаліст, відданий товариш, кмітливий співрозмовник, але нічого не встигаєш? :)

Запись опубликована в рубрике Окружающая действительность. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

4 комментария: Чому японська залізниця ніколи не запізнюється?

  1. Міла говорит:

    то про що ви писали, шановна, — про те що запізнюються чи то тих хто «нічого не встигає» — то ви вже якось визначтеся, бо це різні поняття.

    • Дякую за коментар :) . На жаль, багато людей не розіміють, що таке пунктуальність. Я раджу вам почитати Вікі або тлумачний словник. Справа в тім, що «запізнюватися» і «не встигати» — це речі одного порядку. Так сталося).

      • Міла говорит:

        так, але «нічого не встигати» та «запізнюватись» — різні поняття.

        наприклад це не означає, якщо хтось запізнився — то він не встигає взагалі щось зробити... але можна так дискутувати дуже довго і таки не встигнути)))

        • Пунктуальність, про яку йшла мова в даному пості, — це вчасне виконання своїх зобов`язань. Це стосується, як ви розумієте, і зустрічей, і завдань.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>